Bepalingen

Deze wedstrijden worden geroeid onder het Reglement voor Roeiwedstrijden van de KNRB en bovendien gelden de onderstaande bepalingen


Wedstrijd

De baanlengte van de Zwarte Water Regatta is ongeveer 5000 meter. De exacte lengte zal nog bepaald en alhier gepubliceerd worden, dit omdat de exacte start locatie ter hoogte van de A28 brug over de Vecht nog bepaald moet worden.

Scheepvaart

Belangrijke reden om de Zwarte Water Regatta op de Vecht te houden is dat de Vecht geen vrachtvaart kent en sowieso veel minder pleziervaart heeft. Helaas is tijdens de Zwarte Water Regatta het vaarwater niet afgesloten van ander vaarverkeer als zal de organisatie alles doen om eventuele boten tijdens de wedstrijd tegen te houden. Alle verkeersregels voor het openbaar vaarwater zijn dus van toepassing. De Vecht kent alleen maar zachte walbeschoeing kent (riet) waardoor u nagenoeg geen hinder van kruisdeining zult ondervinden.

 

Bruggen

Tijdens het oproeien roeit u tot voorbij de twee bruggen over de Vecht (de A28 brug en een direct (50 meter) daarop volgende brug over de Vecht. Achter de bruggen zullen de boten in juiste volgorde moeten gaan ligggen. Vervolgens roeit u op aangeven van de aanwijzingen terug onder de bruggen door alwaar de start plaatsvindt.

 

Terugroeien

Deelnemer kunnen direct na de finish terugroeien richting ZRZV.  Let op scheepvaart bij het oversteken van het Zwarte Water.