Even voorstellen, organisatie van de Zwarte Water Regatta

Hoewel de Zwarte Water Regatta "pas" over 3 maanden gevaren wordt, is de organisatie al in volle gang. Een mooi moment om ons even voor te stellen.

Wedstrijdleider: Anno Jan Krottje

Op 16 jarige leeftijd in een skiff gezet in de veronderstelling dat het een kano was. Gelijk mijn bril natuurlijk kwijt met omslaan. Dat was 32 jaar geleden mijn onbedoelde kennismaking met de roeisport. Ik wilde gaan kano-en. Maar goed, op Wetterwille achter de ophaalbrug bij de houtkachel was een gezellige jeugdploeg waarmee de nodige avonturen werden beleefd, dus al vrij snel was ik verkocht.

fotoannosmall.jpg
In 1994 in Zwolle terecht gekomen en verslingerd geraakt aan ons mooie roeiwater. Juist dat mooie roeiwater maakt onze vereniging uniek, en daarom kijk ik uit naar komende editie van de ZWR, want we gaan naar de Vecht. Bij mijn weten is het voor het eerst dat de ZRZV een wedstrijd gaat houden op de Vecht. Eigenlijk is een dergelijke verandering ook kenmerkend voor de ZWR, we proberen elk jaar wel iets nieuws uit niet alleen als het gaat om de wedstrijd en haar aankleding, maar ook in de wijze waarop de ZWR commissie werkt en communiceert. Ja, wij zitten in de cloud, we overleggen online en we bloggen.
Maar er moeten natuurlijk ook gewoon vlaggetjes worden opgehangen en taarten worden gebakken. En als op 19 juni de roeiers allemaal op het water zijn onderweg naar de start dan neem ik van iedere taart een klein hapje..........

Het secretariaat en de financiën zijn in handen van Gerard van den Hondel

Al 25 jaar lid van de ZRZV onder andere vanwege het fantastische roeiwater dat we hier hebben. Vanwege een verblijf in het buitenland kende mijn lidmaatschap een korte onderbreking van 2 jaar. In die tijd reed ik paard: weliswaar ook een zittende sport, maar ik kon niet aan de richting wennen: vooruit in plaats van achteruit. Na de nodige keren door paarden te zijn afgeworpen, concludeerde ik dat zelfs de smalste skiff stabieler is, laat staan een 4 waarin ik het liefste met mijn ploeg roei.


img-20160322-wa0003.jpg

Sinds 4 jaar ben ik lid van de organisatiecommissie van de Zwarte Water Regatta en zie dat de wedstrijddag elk jaar leuker wordt en meer deelnemers trekt.

Nieuwste lid van de commissie is Henriët Veen

Op een feest van fanatiek roeiende vrienden 4 jaar geleden, maakte ik kennis met de ZRZV. Zo zittend met een wijntje aan de rand van het water, bedacht ik me dat roeien vast een prachtige sport was. Ik schreef me in voor de beginnerscursus ploegroeien en zo begon mijn passie voor de roeisport. Twee tot drie keer per week alleen of met een ploegje het water op, soms lekker fanatiek, soms "gewoon" genietend van de mooie natuur, vooral rond de Vecht, ik had niet kunnen bedenken dat ik het zo leuk zou vinden.

henriet.jpg
Mijn taak is het om ervoor te zorgen dat alles wat met eten en drinken en muziek betreft goed geregeld is. Daarbij wordt ik ondersteund door onze zeer actieve barcommissie."

Naast Henriët, Gerard en Anno Jan is er een groot aantal vrijwilligers zonder wie we de wedstrijd nooit zouden kunnen organiseren. 

We hebben er weer zin in!